De Digimeter als hulpmiddel bij aanbesteden

KBenP Digitale Overheid heeft een tool ontwikkeld – De Digimeter – om diverse (nul)metingen uit te voeren binnen uw organisatie. Hiermee krijgt u bijvoorbeeld inzicht in het huidige kennisniveau binnen uw organisatie omtrent Zaakgericht Werken of Privacy, maar ook wat de voortgang is van de (organisatorische) implementatie van een nieuwe applicatie of digitaal en Zaakgericht Werken, of in hoeverre uw organisatie klaar is voor de aanbesteding van bijvoorbeeld een nieuw zaaksysteem. Op basis van de analyse uitgevoerd door KBenP Digitale Overheid krijgt u een advies op maat hoe u bijvoorbeeld het draagvlak kunt vergroten binnen uw organisatie voor het Zaakgericht Werken of welke concrete stappen u kunt zetten om het kennisniveau te vergroten.

In een reeks van blogs nemen wij u mee in de mogelijkheden van onze nieuwe tool en wat die voor u kan betekenen. Deze maand staat aanbesteden centraal.

Bij bijna elke aanbesteding zien wij de uitdaging om aan de ene kant een zo groot mogelijke groep te betrekken zonder het aantal projectleden te groot te laten worden. Binnen KBenP Digitale Overheid hebben wij daarvoor de Digimeter opgesteld om breed binnen de organisatie te verspreiden. Voordat de aanbesteding begint wordt deze Digimeter op maat gemaakt voor de organisatie en het type systeem.

In de Digimeter maken wij een duidelijk onderscheid tussen de huidige en toekomstige situatie. Bij de huidige situatie stellen wij vragen over wat er momenteel goed gaat, wat beter kan en wat echt niet mag ontbreken bij het nieuwe systeem. Bij de toekomstige situatie richten wij ons naast de mogelijkheden van het systeem ook op ontwikkelingen binnen de organisatie. Staan er grote veranderingen op stapel zoals wetwijzigingen of een reorganisatie, dan nemen wij die op in de vragenlijst om zo de consequenties hiervan op het systeem in kaart te brengen.

De resultaten van de Digimeter worden vervolgens geanalyseerd door KBenP Digitale Overheid. We kijken naar trends en opvallendheden en brengen in kaart welke afdelingen welke voorkeuren hebben. Mocht de organisatie de aanbesteding vervolgens zelf uitvoeren dan maakt KBenP Digitale Overheid concrete adviezen en aandachtspunten voor de aanbesteding. Als KBenP Digitale Overheid betrokken is bij de begeleiding van de aanbesteding dan brengen wij zelf deze adviezen en aandachtspunten in bij de workshops om het Programma van Eisen op te stellen. Op deze wijze houden wij het project behapbaar maar betrekken wij toch een groot deel van de organisatie.

Bent u benieuwd wat onze nieuwe tool De Digimeter voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door een mail te sturen naar sven.blom@kbenp.nl. Wij kijken dan samen met u waar de behoeften liggen en op welke wijze KBenP Digitale Overheid u hierbij kan ondersteunen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.