Menu Sluiten

De digitale Escaperoom als ideaal bedrijfsuitje: Triomfeert jouw team in de data-oorlog?

Gespannen legt de Minister haar telefoon neer. Aan haar gezicht is te zien dat het gesprek met de journalist voor onaangename verrassingen zorgde. Het Hoofd Data Security draait nerveus met zijn duimen. De journalist zou toch niet dat ene vergeten WOB-verzoek op het spoor zijn gekomen…? En hoe zit het met die nieuwe medewerker op het Ministerie, die wel verdacht veel moeilijke vragen stelt?

Dit soort scènes zijn aan de orde van de dag voor mijn collega’s. Voordat u geschrokken het nieuws opzoekt, wees gerust: dit alles vond plaats binnen onze digitale Escaperoom. In tijden van corona is het praktisch onmogelijk om fysiek bijeen te komen voor een teambuildingsactiviteit of bedrijfsuitje. Toch is het juist nu van groot belang om aandacht te besteden aan de informele contacten binnen organisaties en afdelingen.

Daar heeft het team van KBenP Digitale Overheid iets op gevonden. Wij hebben een digitale Escaperoom ontwikkeld waarin de uitdagingen van informatiemanagement centraal staan. Ideaal voor alle teams die zich bezighouden met informatiebeheer, recordmanagement en data security. Nu veel organisaties volledig digitaal werken, is bewustzijn over het belang van informatiebeveiliging crucialer dan ooit. De Escaperoom stelt spelers op laagdrempelige en directe manier bloot aan de risico’s en scenario’s die verbonden zijn aan datalekken en rommelig informatiebeheer.

Daarnaast is de Escaperoom een ideale teambuildingsactiviteit. Twee groepen strijden tegen elkaar onder leiding van een game master van KBenP. De groep die het snelst knopen door kan hakken en efficiënt met elkaar communiceert, zal als eerste de code kraken en de digitale kamer kunnen verlaten. Maar let op: net als in het echte leven spelen er natuurlijk verschillende belangen binnen één team. Zo zal de journalist andere doelen hebben dan het afdelingshoofd dat vooral geen slapende honden wakker wil maken.

Ieder team is uniek, daarom maken wij de Escaperoom speciaal op maat in goed overleg. Zo worden de rollen bewust aan spelers gekoppeld en zullen de groepen aan de slag gaan met een actuele en relevante casus voor hun vakgebied. We eindigen natuurlijk met het bekendmaken van de winnaar en daarna kan er uiteraard digitaal nagepraat en geborreld worden. Het ideale uitje op afstand!

Interesse in een Escaperoom op maat? Neem dan contact met ons op via klaske.schep@kbenp.nl.

Geplaatst inBlogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.