De kaart in beeld!

Systemeninbeeld.nl is de afgelopen paar jaar uitgegroeid tot een website met onder andere blogs, events, documenten en nieuws over zaaksystemen en informatiemanagement. Hoewel de website groeit, zijn wij het hart van de website echter niet vergeten: de kaart! (www.systemeninbeeld.nl/kaart).

Vorige week is er wederom een grote update doorgevoerd en zodoende is het weer hoog tijd voor een blog: wat is deze kaart nou precies en wat zijn de plannen voor de toekomst? Als beheerder neem ik jullie hier graag in mee!

Het verhaal

De oorspronkelijke gedachte achter de oprichting van de website www.systemeninbeeld.nl is het uitgangspunt dat we sterker staan door actief informatie en kennis te delen. De kaart is hier een vertaling van: het ICT-landschap binnen de Nederlandse overheid is divers en de spreekwoordelijke keuze is reuze. De kaart brengt systemen in beeld en draagt daarmee bij aan kennisdeling en samenwerking.

Oorspronkelijk is de kaart opgezet als overzicht van zaaksystemen bij bijbehorende gemeenten. Tegenwoordig is het aanbod flink gegroeid: onder andere VTH-systemen (Vergunningen Toezicht en Handhaving), systemen voor het creëren van documenten en systemen ter ondersteuning van bestuurlijke besluitvorming zijn aan het overzicht toegevoegd. Daarnaast neemt het aantal typen organisaties gestaag toe: naast gemeenten zijn nu ook omgevingsdiensten, waterschappen en provincies op de kaart geplot.

Lopende zaken

Deze ontwikkelingen ontstaan niet zomaar: de kaart kan enkel groeien dankzij een prettige samenwerking tussen onze adviseurs enerzijds en desbetreffende leveranciers, organisaties en geïnteresseerden anderzijds.

Omdat er veel verschillende systemen en organisaties op de kaart zijn geplot kunnen onze adviseurs de kaart niet zonder hulp up-to-date houden. Daarom is het prettig dat wij regelmatig informatie van anderen ontvangen! De huidige kaart is het directe resultaat van deze samenwerking. Zo is vorige week (10 mei 2021) nog een grote update uitgevoerd aan de hand van een lijst die we van één van de leveranciers hebben ontvangen. Daarnaast hebben er in het recente verleden meer leveranciers en geïnteresseerden informatie aangedragen. Denk hierbij aan informatie over systemen die bij specifieke organisaties draaien, maar bijvoorbeeld ook aan coördinaten van gemeentehuizen en fusiegemeenten die nog niet op de kaart stonden aangegeven.

Zie jij nog zaken die ontbreken of die niet meer up-to-date zijn? Laat het gerust weten! Onderaan deze blog staat beschreven hoe je dat het beste kan doen.

En nu verder…

Onze adviseurs bespreken de kaart regelmatig en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe toevoegingen en informatie. Zo wordt er op dit moment gekeken naar mogelijkheden om veiligheidsregio’s en de landelijke overheid toe te voegen aan de kaart en denken wij na over nieuwe typen software als e-Depots, plansoftware en software voor toepasbare regels.

Wanneer wij herkennen dat er voldoende vraag naar specifieke organisaties of software is, beginnen wij met verzamelen. Wij nemen dan contact op met leveranciers en organisaties met het verzoek om informatie te delen. Zodra wij voldoende informatie hebben komt de wijziging met de eerstvolgende update mee. Dergelijke wijzigingen gaan ook vaak gepaard met nieuwe vormgeving en filtermogelijkheden.

Heb jij aan de hand van deze blog nog vragen, opmerkingen of suggesties voor op de kaart? Schroom niet en stuur een mailtje naar kjeld.soppe@kbenp.nl of vul het contactformulier van onze website in. Wij denken graag met jullie mee en verwachten zodoende Nederlandse overheidssystemen nog jaren in beeld te houden.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.