Een Programma van Eisen als basisingrediënt van een geslaagde aanbesteding?

Wat is het recept voor een geslaagde aanbesteding? Zoals bij elk gerecht zijn ingrediënten de basis, maar de juiste bereidingswijze is essentieel. Want laten we eerlijk zijn, iedereen kan een recept lezen en de ingrediënten kopen. Mocht je een ingrediënt niet kennen, dan Google je het en weet je ook direct waar je dit het beste kan kopen.

Zo is het ook een beetje met een aanbestedingstraject. Het heeft veel ingrediënten, met het Programma van Eisen (PvE) als het basisingrediënt. Het is als het ware de reerug bij een goede wildschotel. Als je alles goed bereidt dan kom je tot een heerlijk, smeuïge wildschotel. Maar zonder aandacht voor de bereidingswijze en de overige ingrediënten zal het niks worden. Alleen een reerug is ook maar saai, het gaat om het gehele proces, de toevoeging van de juiste ingrediënten en deze samen op smaak brengen. Dit geldt ook voor het PvE bij een aanbesteding, máár ook voor de demonstraties en de Proof of Concept die wij begeleiden tijdens het aanbestedingsproces.

Steeds vaker zien wij het PvE van KBenP Zaakgericht Werken terug op Tenderned of Negometrix, bij organisaties die wij niet begeleiden. Dit is natuurlijk een groot compliment, maar ergens geeft het ook een nare nasmaak als we dan een andere auteur onder het stuk zien staan.

Misschien is die vervelende nasmaak nog niet eens zo erg, want wij vinden het positief en belangrijk dat overheidsorganisaties kennis delen en van elkaar leren. Maar een PvE van een andere aanbesteding overnemen is als een diepgevroren biefstuk in een pan gooien. Dat is toch echt drie keer niks.

Omdat wij het belangrijk vinden dat er vanuit de juiste basis gewerkt wordt stellen wij daarom vanaf nu het basis PvE van KBenP Zaakgericht Werken beschikbaar. Vraag hier de meest actuele versie van het PvE op.

Over de juiste bereidingswijze gaan we graag met je in gesprek.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.