Is jouw organisatie al klaar voor de Woo? Test jouw team in onze digitale Escaperoom!

Met een gespannen gezicht legt de burgemeester haar telefoon. Dat gesprek met de journalist leverde onaangename verrassingen op. Die man wist beter dan zijzelf hoe haar gemeente ervoor stond op het gebied van de Wet Open Overheid!

Waarom is het cruciale advies over dat controversiële woningbouwproject niet openbaar gemaakt? En waarom reageert haar gemeente maar niet op telefoontjes van burgers en journalisten? Kan het echt kloppen dat de juiste informatie simpelweg onvindbaar is? En hoe zit het met dat recht op inzage waar die journalist maar over doorging? Tijd voor de burgemeester om het hoofd van Informatisering & Automatisering eens flink aan de tand te voelen. Net als de privacyadviseur…

Geen zorgen, dit scenario is (nog) niet echt gebeurd. Dit is een greep uit de vraagstukken die langskomen in de digitale Escaperoom, ontwikkeld door KBenP Digitale Overheid. In deze tijden van thuiswerken zijn teambuildingsactiviteiten crucialer dan ooit. Ook is het zeer belangrijk om het belang van een goede informatiehuishouding te onderstrepen binnen overheidsorganisaties, zeker nu de Wet Open Overheid (Woo) voor de deur staat.

De Escaperoom stelt spelers op laagdrempelige en directe manier bloot aan de risico’s en scenario’s die verbonden zijn aan datalekken en inconsistent informatiebeheer. Ideaal voor teams die zich bezighouden met informatiebeheer, recordmanagement en data security. Maar ook zeker voor managementlagen voor wie informatiemanagement nu nog een ver-van-hun-bedshow lijkt. In de Escaperoom ondervinden zij de concrete impact van belangrijke thema’s zoals de Woo.

Daarnaast is de Escaperoom een ideale teambuildingsactiviteit. Twee teams strijden tegen elkaar onder leiding van een game master van KBenP. De groep die het snelst knopen door kan hakken en efficiënt met elkaar communiceert, zal als eerste de code kraken en uit de digitale kamer ontsnappen. Maar let op: net als in het echte leven spelen er natuurlijk verschillende belangen binnen één team. Zo zal de journalist andere doelen hebben dan het afdelingshoofd dat vooral geen slapende honden wakker wil maken.

Wij begrijpen goed dat iedere organisatie uniek is. Daarom maken wij de Escaperoom speciaal op maat in goed overleg. Zo worden de rollen goed doordacht aan spelers gekoppeld en zullen de teams aan de slag gaan met een actuele en relevante casus. We eindigen met het bekendmaken van de winnaar en daarna kan er uiteraard digitaal nagepraat en geborreld worden. Het ideale uitje op afstand!

Interesse in een Escaperoom op maat? Neem dan contact met ons op via klaske.schep@kbenp.nl.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.