KBenP Zaakgericht Werken: dit deden wij in mei!

Maand in maand uit werken onze adviseurs in een divers werkveld waarin ze uiteenlopende opdrachten uitvoeren rondom Zaakgericht Werken. Op onze site Zaaksystemeninbeeld.nl zijn deze collega’s hard bezig met het updaten van de kaart en delen ze ook hun ervaringen en inzichten, bijvoorbeeld door het schrijven van blogs en het delen van recent nieuws uit de wereld van zaaksystemen en Zaakgericht Werken. Maar waar zijn onze adviseurs mee bezig, waar werken ze en welke opdrachten voeren ze uit? In een maandelijkse update informeren wij u graag over de afgelopen maand. Hieronder een kleine greep uit de werkzaamheden en opdrachten die wij momenteel uitvoeren.

Zaaksystemeninbeeld Live! event in België?
Achter de schermen zijn wij hard bezig om te onderzoeken of het bekende Zaaksystemeninbeeld Live! event ook in België kan worden georganiseerd. Hiervoor vinden diverse oriënterende gesprekken plaats met een aantal geïnteresseerde zuidelijke buren. Hierover binnenkort meer nieuws! Houd onze site dus goed in de gaten, want dat betekent wellicht dat u binnenkort ook naar het zuiden kan afreizen om daar de zaaksysteemleveranciers te bekijken en aan de tand te voelen.

Zaaksystemeninbeeld.nl en de kaart
Ook wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe site. Niet alleen de site wordt grondig aangepakt, maar ook zijn we bezig met het ontwikkelen van een nieuwe kaart, waarin nog meer zoekmogelijkheden en functionaliteiten beschikbaar zijn. Momenteel wordt er hard gescrumt en getest. Deze nieuwe site en kaart zijn hopelijk op korte termijn beschikbaar. Uiteraard wordt u hiervan op de hoogte gebracht. De eerste ontwerpen zien er in elk geval spectaculair uit. Blijf ons dus volgen!

Aanbestedingen en PoC’s
KBenP begeleidt elk jaar weer veel aanbestedingen. De afgelopen maand zijn de aanbestedingen van gemeente de Bilt en de gemeente Vijfherenlanden afgerond. Daar houdt echter het proces niet op. Bij onze aanbestedingen voeren wij bijna altijd een Proof of Concept (PoC) uit. Hierin toetsen wij of de leverancier daadwerkelijk levert wat zij heeft aangeboden in de offerte. Na voorlopige gunning zijn deze gemeenten nu in de PoC bezig om te toetsen of de leverancier inderdaad levert wat men heeft beloofd. Momenteel begeleidt KBenP PoC’s bij de gemeenten Alkmaar, Smallingerland en de Bilt en wordt deze maand de PoC afgrond bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Afgelopen maand zijn ook de twee grote gemeenten Den Bosch en de gemeente Breda begonnen met het beoordelen van de ingediende offertes. Breda heeft afgelopen week de demonstraties van de aanbiedingen gehad en volgende week volgt Den Bosch. Al met al een drukke periode op het vlak van aanbestedingen!

Advies
KBenP begeleidt echter niet alleen aanbestedingen, maar voert elk jaar ook vele adviestrajecten uit, waaronder het opstellen van visies rondom Zaakgericht Werken. Zo is KBenP aan de slag gegaan bij de gemeente Rijswijk voor het opstellen van een visie rondom de toekomst van het Zaakgericht Werken aldaar.

Implementaties en doorontwikkeling
KBenP is gevraagd de gemeente de Bilt te ondersteunen tijdens de implementatie van het zaaksysteem. Momenteel vindt daar de PoC plaats, maar dat is bij uitstek een periode waarin goed kan worden nagedacht over de implementatiestrategie en het opzetten van de beheerorganisatie. Ook in Brabant maakt KBenP vorderingen bij diverse gemeenten op het vlak van de doorontwikkeling van Zaakgericht Werken. Zo is de gemeete Goirle deze week live gegaan met verschillende nieuwe webformulieren. In 2015 is deze gemeente live gegaan met Zaakgericht Werken, middels het zaaksysteem van Brein. Na afgelopen jaar flinke stappen te hebben gezet in de interne organisatie, focust de organisatie zich nu meer op de buitenkant richting de burger. Ook in Geldrop- Mierlo wordt hard gewerkt aan de doorontwikkeling van het zaaksysteem. De basisinrichting wordt daar op de schop gegooid, om de processen nog beter te laten aansluiten op de behoefte van de organisatie. Een grote klus, maar elke week vinden daar weer nieuwe verbeteringen plaats met een tevreden eindgebruikers en klant tot gevolg.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.