Nieuw basis Programma van Eisen VTH te downloaden.

De Omgevingswet is uitgesteld naar 1 juli 2022. Hiermee is de druk van de ketel bij overheidsorganisaties en software leveranciers. Reden te meer om je als overheidsorganisatie goed te beraden op de software die je straks gaat gebruiken om de omgevingswet te kunnen uitvoeren.

Vanuit KBenP Digitale Overheid ondersteunen wij al jaren overheidsinstanties bij het aanbesteden van software. Van eHRM tot zaaksysteem of software voor toepasbare regels. Ons basis-PvE zaaksysteem is een middel dat door veel organisaties als basis wordt ingezet om een goede uitvraag te doen. Dit basis-PvE is door meer dan veertig organisaties gebruikt als basis bij een aanbesteding en kun je hier aanvragen.   

Afgelopen periode heeft KBenP ook een basis-PvE ontwikkeld voor een Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) systeem. In dit PvE staan onder andere de VTH-requirements van de VNG die helpen bij het doen van een goede marktuitvraag. Echter gaat ons basis-PvE verder dan alleen de requirements. Het PvE is inmiddels meerdere malen in de markt gezet en geoptimaliseerd na elke aanbesteding. Ons PvE helpt om het onderscheidende vermogen van de verschillende VTH-leveranciers boven te krijgen. Het schrijft de basisbenodigdheden van de applicatie voor en vraagt een beschrijving van de leverancier op verschillende specifieke onderdelen. Hierdoor kan een leverancier laten zien op welke manier de software bijdraagt aan de doelen van de aanbestedende organisatie. De teksten zijn herkenbaar in de markt en de uitdaging ligt voor de aanbestedende organisatie in het op maat maken van de teksten.

De organisaties die het nieuwe basis-PvE hebben gebruikt zijn tevreden met het resultaat van de uitvraag. Daarom stellen wij dit basis-PvE VTH beschikbaar aan een ieder die hiervan gebruik wil maken. Heb je hierin interesse? Komende dagen kun je deze als nieuw product aanvragen op onze website. Hou onze website de komende dagen in de gaten of neem direct contact op met Jelle van de Putte (jelle.vandeputte@kbenp.nl) of Daan van Dun (daan.vandun@kbenp.nl).

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.