Menu Sluiten

Oproep! De kwaliteit van koppelingen.

Koppelingen. Sinds ik werk is het misschien wel de meeste gehoorde discussie tijdens mijn adviesprojecten. Voorstanders en tegenstanders vechten elkaar soms de tent uit, voor nuance is weinig ruimte en theorie en praktijk worden door elkaar aangehaald om argumenten kracht bij te zetten.

Persoonlijk is het voor mij een feit dat het koppelen van systemen niet gemakkelijk is. Los van de reden hierachter kost het veel tijd en geld. Een forse investering is nodig van alle betrokken leveranciers en de organisatie waar de koppeling gewenst is.

Sinds ik werk ben ik ook gefascineerd of er geen manier is om de kwaliteit van de gerealiseerde koppelingen beter in beeld te krijgen. Ik ben er van overtuigd dat deze informatie, organisaties die een koppeling willen hebben, kan helpen of zelfs de prioriteit van een lange lijst met gewenste koppelingen kan beïnvloeden.

Tot op heden ben ik hier helaas niet in geslaagd. KING doet zeker een leuke poging met de Softwarecatalogus en het StUF Testplatform, maar het blijft theoretisch.

De kwaliteit feitelijk in kaart te brengen heb ik (voorlopig) opgegeven, maar wat ik wel kan doen is transparantie bieden over de kwaliteit van gerealiseerde koppelingen. Hiervoor heb ik jullie nodig! Iens en Kieskeurig varen op de hoeveelheid reviews van gebruikers, en juist dát wil ik ook realiseren op het gebied van koppelingen. Dus geen theoretische keurmerken, maar simpele ervaringen: wat werkt wel naar tevredenheid en wat werkt niet?

Help ons daarom met het onderzoek naar de koppelingen. De opbouw van de vragen is simpel en de investering per organisatie laag, maar de opbrengst kan groot zijn. Voorlopig houden we de resultaten nog bij ons, totdat we voldoende volume hebben om alles openbaar te maken.

Voor het formulier zie: http://www.systemeninbeeld.nl/koppelingenvraag/

Geplaatst inBlogs, Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.