Menu Sluiten

Zaaksystemen in Beeld! Live 2019

Op donderdagochtend 14 februari ging om 05.30u bij mij de wekker…niet om een heerlijk ontbijtje voor mijn vriendin te maken in verband met Valentijnsdag, maar op pad te gaan naar Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch voor ons 5e Zaaksystemen In Beeld LIVE!. Als KBenP Zaakgericht Werken organiseren wij dit event om organisaties en de mensen die daar werken door middel van demonstraties kennis te laten maken met de verschillende systemen die er in de markt aanwezig zijn. Veel bezoekers komen naar dit event voor een eerste kennismaking met een zaaksysteem. Daarnaast zijn er ook bezoekers die komen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen bij de aanwezige leveranciers.

Nadat we vorige jaren het aanbod van soort leveranciers al hebben uitgebreid met Integratiespecialisten en Documentcreatieleveranciers kwamen daar dit jaar ook Search en VTH-applicaties erbij. De keuze hiervoor is omdat wij tijdens onze opdrachten en evaluatie van vorige evenementen vaak horen dat men ook vooral benieuwd is naar de werking tussen zaaksystemen en deze daar nauw mee verbonden systemen. De aanwezigheid van VTH-applicaties was voor onder meer omgevingsdiensten een extra trigger om dit jaar het event te bezoeken.

Naast de bestaande applicaties houden wij als KBenP Zaakgericht Werken ook de ontwikkelingen rondom informatiebeheer in de gaten en blijven wij hier graag van op de hoogte. Een ontwikkeling als Common Ground vinden wij daarom erg interessant en bij veel organisaties is dat een term die vaak genoemd wordt waarmee men iets wil of moet. Deze nieuwe stroming zal van grote invloed zijn op het huidige applicatielandschap bij veel organisaties. Om deze reden hebben wij via de VNG Realisatie gevraagd of een aantal koplopers op dit vlak hun kennis en ervaring willen delen met onze bezoekers.
Deze ontwikkeling en wat de bezoekers hierover konden vertellen zijn tijdens deze dag gevangen in een mooie illustratie.

Als wij het aantal bezoekers bekijken en de door hen ingevulde evaluaties, kunnen we concluderen dat het event wederom een succes was en hebben wij besloten om daar volgend jaar weer een vervolg aan te geven. Als we kijken naar de rode draad vanuit de evaluaties dan kunnen we concluderen dat er vooral behoefte is naar meer informatie rondom Common Ground, het gebruik hiervan, de impact voor een organisatie en de noodzakelijk transitie die een organisatie moet doorlopen om te kunnen werken volgens deze principes. Dit zijn vragen waar op dit moment nog geen pasklaar antwoord op te vinden is en daarom willen wij als KBenP Zaakgericht Werken het komende jaar meer aandacht besteden aan dit onderwerp door een zoektocht te starten om daarbij de bovenstaande vragen te beantwoorden.

Geplaatst inBlogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.