Informatie over Common Ground

Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van Common ground is de bottom-up structuur, waarbij iedereen die geïnteresseerd is wordt uitgenodigd om mee te denken. Uiteraard is het daarbij handig om op de hoogte te zijn van de basis. Via de volgende categorieën komt u meer over deze basis te weten.

Common Ground. De term is u vast niet onbekend, maar de inhoud misschien wel. In dat geval is deze categorie een goed beginpunt voor het verzamelen van informatie. Lees hier over het fundament van Common Ground!

De ontwikkeling van Common Ground is vanwege verschillende redenen ingezet. Zo moet de toepassing van Common Ground onder andere foutgevoeligheid reduceren en het mogelijk maken om beter te voldoen aan wetgeving als de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Hier kunt u meer vinden over de beweegredenen achter Common Ground.

Common Ground is ook een technisch verhaal: API’s, vijf lagen, integratie en beveiliging, applicaties en meer. Bent u benieuwd naar de techniek achter deze ontwikkeling? Dan is deze categorie wat u zoekt!

Meerdere partijen werken aan Common Ground. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) via VNG Realisatie, de gemeenten zelf en leveranciers van de benodigde softwaresystemen. Wie deze partijen allemaal zijn vindt u hier.

Dat kan! Via deze knop komt u daar snel en eenvoudig terecht.