Initiatievenlijst Leveranciers

Welkom op de initiatievenlijst van leveranciers van softwarepakketten. Deze lijst wordt bijgehouden door KBenP met als doel een beknopt overzicht te geven per leverancier wat betreft initiatieven op het gebied van Common Ground.

Klik op een leverancier in onderstaand overzicht om snel naar diens bijbehorende initiatieven te gaan. Via de button rechtsonderin het scherm kan je eenvoudig terugkeren naar het algemene overzicht.

Heb je initiatieven voor op de lijst? Neem dan via deze button contact met ons op!

Overzicht

Atos

Bijdragen van Atos op het gebied van Common Ground:

9 maart 2018 – Aansluiting van de Atos e-suite op Common Ground

BCT

BCT heeft een interview gegeven over wat zij belangrijk vinden als het gaat over Common Ground. Dit interview is hier  te vinden.

Bijdragen van BCT op het gebied van Common Ground:

9 oktober 2019 – BCT pakt door tijdens fieldlab Common Ground

5 juli 2019 – BCT op eerste rij tijdens API lab sessie Zaakgericht Werken

Centric

Centric heeft een position paper uitgebracht over Common Ground. Het position paper is hier  te vinden.

Bijdragen van Centric op het gebied van Common Ground:

16 juli 2019 – Zaaksysteem gekoppeld via nieuwe VNG standaard

Contezza

Bijdragen van Contezza op het gebied van Common Ground:

Contezza is op dit moment aan het werk aan de eerste release van een cloudplatform voor overheden op basis van Common Ground. Contezza verwacht dat deze live gaat voor de gemeente UHR vanaf 1 juni 2020. Contezza zal de komende tijd ook werken aan een landingspagina en informatie over het platform. 

Het platform omvat:

DMS/RMA + openzaak + zaakgerichtwerken + postregistratie + koppelingen naar basisregisters. Geheel ingericht conform de principes van Common Ground. Het is daarmee de basisinfrastructuur (ground work) waarop alle andere applicaties via de VNG API’s kunnen integreren. We bieden dus een generieke postregistratie en zaakgericht werken (voor eenvoudige processen) + archiveren + export naar e-depot op basis van ToPX via Openzaak.

Gemeente Amsterdam

  • Contezza heeft hier een centrale Zaaktypecatalogus ingevoerd. Dat was nog voordat er ZGW API’s en OpenZaak bestonden. Samen met gemeente Amsterdam wordt de omgeving momenteel steeds verder ingericht met verschillende ‘Common-Ground-projecten’.

Gemeente Utrecht

  • Contezza levert met OpenZaak een ‘Common-Ground-oplossing’ voor het DMS (digitaal archief) van gemeente Utrecht. Met OpenZaak wordt het DMS gepositioneerd als DocumentRegistratieComponent en RMA-oplossing. Het is een soort ‘bestand-import-oplossing’ om gemetadateerd dossiers te kunnen importeren en archiveren. Op deze manier kan er een centraal digitaal archief komen als basis waarop allerlei apps aangesloten kunnen worden.

Zie voor meer informatie: https://contezza.nl/contezza-common-ground/

Decos

Bijdragen van Decos op het gebied van Common Ground:

30 juli 2019 – Beperkt Common Ground de innovatie?

Exxellence

Exxellence heeft een interview gegeven over wat zij belangrijk vinden als het gaat over Common Ground. Dit interview is hier  te vinden.

Bijdragen van Exxellence op het gebied van Common Ground:

Exxellence is bezig om haar zaaksysteem te de-componentiseren en zo te werken aan de Common Ground principes. Doel is dat de koppelvlakken (i.e. de ZGW-API’s) toegankelijk en beschikbaar zijn en voldoen aan de principes. Waar mogelijk draagt Exxellence bij aan nieuwe API’s en draagt zij oplossingen aan voor problemen die zich voordoen binnen de Common Ground.

Met de Gemeente Utrecht is samengewerkt in een proeftuin aan een tweetal POCs. In de eerste POC is gedemonstreerd dat de ZGW-API’s daadwerkelijk te realiseren zijn voor het Exxellence ZaakSysteem. Hierbij zijn implementaties opgeleverd van, delen van, de zaak en zaaktype registratie componenten. In een tweede POC is gedemonstreerd dat het Ellen platform in staat is gebruik te maken van de ZGW-API’s.

Met het Ellen platform wil Exxellence, conform de Common Ground gedachte, snel kleine taakgerichte applicaties kunnen ontwikkelen die gebruik maken van bestaande componenten. Binnen deze POC is een applicatie voor buitendienstmedewerkers gekoppeld aan de referentie services van Common Ground.

Kodision

Exxellence heeft een interview gegeven over wat zij belangrijk vinden als het gaat over Common Ground. Dit interview is hier  te vinden.

Bijdragen van Kodision op het gebied van Common Ground:

14 december 2018 – Kodision koppelt via Common Ground standaarden

 

Mintlab

Bijdragen van Mintlab op het gebied van Common Ground:

Zaaksysteem.nl start met een pilot waarin samen met gemeenten twee concrete resultaten worden opgeleverd. Het eerste resultaat is het beschikbaar stellen van Zaaksysteem.nl via de API (ZDS 2.0) van Common Ground. Het tweede resultaat is dat deze API toegankelijk is via NLX. Door Zaaksysteem.nl aan te bieden op NLX, is een snelle en makkelijke data-uitwisseling volgens de principes van Common Ground mogelijk.

Mozard

Bijdragen van Mozard op het gebied van Common Ground:

Koppeling Veenendaal

In Veenendaal zijn we bezig met de koppeling tussen Mozard en Suite (module van GWS).
Wanneer er een aanvraag voor bijstand gedaan wordt bij de gemeente Veenendaal wordt er een zaak aangemaakt in Mozard. Direct bij het aanmaken van deze zaak in Mozard wordt er ook een werkproces aangemaakt in Suite. De zaak in Mozard wordt in ‘in behandeling’ gezet.

De vakafdeling van de gemeente Veenendaal werkt in Suite voor de behandeling van de aanvraag. Op het moment dat de aanvraag in Suite klaar is worden de relevante documenten alsmede de gegevens in de zaak in Mozard geplaatst. De zaak wordt dan tevens in Mozard afgehandeld.

Indien er gedurende het proces documenten worden toegevoegd aan het dossier in Mozard (door de aanvrager) zijn deze eenvoudig op te halen vanuit Suite. Zo blijft het dossier in Mozard én Suite actueel. Conform het visie van CommonGround voorkomen wij op deze manier dubbele opslag, en worden brongegevens uitgelezen vanuit de bron locatie (Mozard Suite).

Koppeling Heemstede/Bloemendaal

In Heemstede / Bloemendaal zijn we bezig met de koppeling tussen Mozard en Gemeente Oplossingen (GO).
Deze koppeling zorgt er voor dat vergaderingen, agendapunten en documenten welke aangemaakt worden in Mozard opgehaald kunnen worden door Gemeente Oplossingen.

GO is de vergader- alsmede de publicatie applicatie die Heemstede / Bloemendaal gebruikt voor het bestuurlijke proces. Wanneer een vergadering in GO wordt aangemaakt worden direct alle stukken vanuit Mozard opgehaald.
Het proces tot aan de vergadering zit in Mozard, denk hierbij aan het opstellen van de stukken en het paraferen door de diverse belanghebbende. Zodoende zorgen we er wederom voor dat data niet dubbel wordt opgeslagen maar wordt uitgelezen vanuit de bronlocatie (Mozard Suite).

Koppeling Haarlem

Voor het aansluiten van applicaties zet de gemeente Haarlem de door hen ontwikkelde koppel infrastructuur in voor het op een juiste manier routeren van de verschillende notificaties en berichtenuitwisseling tussen de systemen. De koppel infrastructuur van Haarlem is ontwikkeld in het kader van Common Ground.

Op 14 oktober 2019 heeft de eerste functionele acceptatietest plaatsgevonden voor het testen van de koppeling tussen MOR+ van Haarlem en het Mozard zaaksysteem van Spaarnelanden. Op basis van de uitkomsten van die test heeft op maandag 28 oktober een tweede test plaatsgevonden waarbij de bevindingen die tijdens het testen in de koppeling zijn gevonden, zijn verholpen.
De tests zijn geslaagd. Op basis van het maken van een melding in MOR+ wordt een zaak in Mozard aangemaakt. Bij afhandelen van de zaak in Mozard wordt het resultaat teruggekoppeld naar MOR+ zodat de melding daar ook afgehandeld kan worden. Er zijn nog enkele puntjes op de i te zetten maar dit zal het vervolg voor het realiseren van deze koppeling niet in de weg staan.
Het berichtenverkeer tussen MOR+ en Mozard verloopt erg vlot, de gegevens komen goed mee en ook bijlagen zoals foto’s worden meegegeven vanuit MOR+ naar Mozard.

Op 7 november heeft de gebruikers-acceptatie-test plaatsgevonden. Als resultaat heeft dit geen bijzondere bevindingen opgeleverd, vervolgens hebben wij de feestelijke livegang van deze koppeling gehad op 15 november.

PinkRoccade Local Government

Bijdragen van PinkRoccade op het gebied van Common Ground:

16 december 2019 – Heb je die app of applicaties die je volgens API’s wil aansluiten

2 oktober 2019 – Samen op weg naar Common Ground

Visma - Roxit

Visma Roxit heeft een interview gegeven over wat zij belangrijk vinden als het gaat over Common Ground. Dit interview is hier  te vinden.

Bijdragen van Visma Roxit op het gebied van Common Ground:

Roxit participeert in API lab

Visma - Circle

Visma Circle heeft een interview gegeven over wat zij belangrijk vinden als het gaat over Common Ground. Dit interview is hier  te vinden.

Bijdragen van Visma Circle op het gebied van Common Ground:

Circle software is bezig met onderstaande initiatieven op het gebied van Common Ground:

  • In Djuma Klantcontactsysteem tonen van uitgebreide zaakinformatie op basis van ZGW API’s.
  • In Djuma klantportaal (Persoonlijk Internet Portaal) tonen van zaken van burgers, gebruik makend van ZGW API’s.
  • Ontsluiten van zaakinformatie uit Djuma zakenmagazijn op basis van ZGW API’s.
  • Zaakregistratie in Djuma op basis van ZGW API’s.
  • Circle software heeft een pilot rondom het gebruik van HaalCentraal API’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Laatst bijgewerkt Aan 6 juli, 2020