Menu Sluiten

Regiobijeenkomst Common Ground

Sinds twee jaar organiseert KBenP met succes rijks- en regiobijeenkomsten over Zaakgericht en digitaal Werken. De eerstvolgende regiobijeenkomst vindt plaats op 12 november 2019. Deze bijeenkomst vindt plaats bij de gemeente Hilversum. Wij denken dat dit voor jou ook interessant kan zijn en we willen je daarom graag uitnodigen. Meld je aan om er bij te zijn!

Het thema van deze regiobijeenkomst is Common Ground; Pionieren of mee bewegen?’

Met de komst van Common Ground gaan veel gemeenten opnieuw rond de tekentafel om uit te denken op welke wijze ze de komende jaren hun applicatielandschap willen inrichten. Een flinke verandering, voor zowel de gemeenten zelf, maar zeker ook voor de leveranciers. Vanuit KBenP vinden wij dat mooi. De markt is duidelijk in beweging en daar dragen wij graag aan bij. Daarom organiseren we deze bijeenkomst. Als overheidsorganisatie moet je keuzes maken op zowel organisatorisch als inrichting(technisch) gebied. Hoe pak je een dergelijk project het beste aan? Waar begin je? Wie betrek je hierbij? Welke keuzes maak je als je nu genoodzaakt bent te zorgen voor de aanschaf van een nieuw (zaak)systeem? Wat kan je al van leveranciers verwachten? Dit zijn slechts enkele vragen die leven bij veel van onze klanten die deze transitie ondergaan. Er is veelal geen sprake van goed of fout in de keuzes die gemaakt moeten worden. Waar het om gaat is de onderbouwing van de gemaakte keuzes en vooraf goed in kaart brengen wat de consequenties van bepaalde keuzes kunnen zijn.

Overheidsorganisaties kunnen volgens ons leren van elkaars successen én van elkaars verbeterpunten. Precies om deze reden organiseert KBenP Zaakgericht Werken op 12 november 2019 deze regiobijeenkomst in samenwerking met de gemeente Hilversum, de gemeente Utrecht en de gemeente Delft.

Tijdens deze regiobijeenkomst zullen deze organisaties hun ervaringen delen en met de deelnemers in gesprek gaan. Wat zijn hun ervaring en adviezen? Wat is er geleerd waar anderen ook van kunnen leren? En waar staat de organisatie nu? Voordeel van de regiobijeenkomst is dat de lijnen kort zijn en de deelnemers makkelijk onderling contact kunnen onderhouden.

Deze regiobijeenkomst is interessant voor iedereen die iets te maken heeft met de transitie naar Common Ground binnen een organisatie, zoals bijvoorbeeld de implementatiemanager/projectleider/informatiemanager/I&A-medewerker of de gemeentesecretaris. Of je nu aan het begin staat van deze verandering of al verder bent, dat maakt niet uit.

Graag nodigen wij je uit om deze regiobijeenkomst bij te wonen. Je bent vanaf 12.00u van harte welkom op Dudokpark 1 in Hilversum. We starten met een lunch, waarna we van start zullen gaan. Is dit ook iets voor je collega(‘s)? Zij zijn ook van harte welkom. Meld je aan om er bij te zijn!

Onderwerpen en Sprekers

Gemeente Utrecht – Wouter Bruijning en Lazo Bozarov

Wouter Bruijning is strategisch adviseur in het CIO-Office en Lazo Bozarov Supply manager Digitale Services. De gemeente Utrecht wil de data bevrijden uit het zaaksysteem zodat de suite gecombineerd kan worden met andere afhandelcomponenten. Utrecht is daarom bezig de zaakregistratie componenten productiewaardig te maken, samen met zo’n 15 andere gemeenten. Wouter en Lazo vertellen welke stappen Utrecht zet om haar doel te bereiken.

Gemeente Delft – Rita Berghuis

Rita Berghuis is informatie adviseur. In deze rol is zij bezig om binnen de Delft de eerste stappen naar Common Ground voor te bereiden. Delft heeft de ambitie om bij de start van de Omgevingswet, voor de vergunningszaken en documenten, te werken volgens Common Ground. In dit kader heeft Delft deze zomer een marktconsultatie uitgevoerd. Rita zal de resultaten van deze verkenning delen. Daarnaast laat ze zien welke stappen Delft nog meer heeft genomen en nog gaat nemen om de ambitie in te vullen.  

Geplaatst inNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.