Menu Sluiten

Zaakgericht Werken in de Regio

In navolging van de succesvolle eerste regiobijeenkomst Zaakgericht Werken afgelopen juni, organiseert KbenP Zaakgericht Werken op donderdag 8 november haar tweede regiobijeenkomst. De gemeente Haarlem neem het stokje over van de Provincie Noord-Brabant en organiseert. Zij zijn gastheer voor deze bijeenkomst. Wij denken dat dit voor jou ook interessant kan zijn en we willen je daarom graag uitnodigen.

Zaakgericht Werken; ontwikkel je zelf of ga je voor standaard en, welke implementatie lessen kunnen we leren?

Het invoeren van Zaakgericht Werken vergt veel van een organisatie en gaat vaak niet zonder slag of stoot. De organisatie moet keuzes maken op zowel organisatorisch als inrichting(technisch) gebied. Hoe pak je een dergelijk project het beste aan? Waar begin je? Wie betrek je hierbij? Wie is in the lead voor de software de klant of de leverancier? Betreft het alleen het inrichten van een nieuw zaaksysteem of ondergaat de organisatie ook een verandering? Dit zijn slechts enkele vragen die leven bij veel van onze klanten die deze transitie ondergaan. Het delen van kennis over en ervaring met het invoeren van Zaakgericht Werken kan daarom van toegevoegde waarde zijn. Er is veelal geen sprake van goed of fout in de keuzes die gemaakt moeten worden. Waar het om gaat is de onderbouwing van de gemaakte keuzes.

Overheidsorganisaties kunnen leren van elkaars successen én van elkaars verbeterpunten. Precies om deze reden organiseert KBenP Zaakgericht Werken op 8 november de tweede regiobijeenkomst over het implementeren van Zaakgericht Werken in samenwerking met de gemeente Haarlem en de gemeente Molenwaard.

Tijdens deze regiobijeenkomst zullen deze organisaties hun ervaringen delen en met de deelnemers in gesprek gaan. Wat ging er goed? Wat is er geleerd waar anderen ook van kunnen leren? En waar staat de organisatie nu? Voordeel van de regiobijeenkomst is dat de lijnen kort zijn en de deelnemers makkelijk onderling contact kunnen onderhouden.

Deze regiobijeenkomst is interessant voor iedereen die iets te maken heeft met de inrichting van Zaakgericht Werken binnen een organisatie, zoals bijvoorbeeld de implementatiemanager/projectleider/informatiemanager/I&A-medewerker of de gemeentesecretaris. Of je nu aan het begin staat van deze verandering of een doorontwikkeling wil maken, dat maakt niet uit.

Graag nodigen wij je uit om deze regiobijeenkomst bij te wonen. Je bent vanaf 12.00u van harte welkom op Gedempte Oude Gracht 2 in Haarlem bij de gemeente Haarlem voor een lunch, waarna we van start zullen gaan.

Onderwerpen en Sprekers

Gemeente Haarlem – Bas de Boer
De gemeente Haarlem heeft van scratch af aan samen met een bedrijf zelf een zaaksysteem gebouwd en neemt hiermee dus de hele ontwikkeling in eigen beheer houden.

Gemeente Molenwaard – Jan Meijsen
Molenwaard geeft zoveel mogelijk uit handen aan de leverancier op basis van bestaande technologie. In het geval van Molenwaard Microsoft in combinatie met QNH (als zaaksysteem). Waarbij Molenwaard zich vooral bezighoud met contractbeheer.

Interesse?
Voor deelname kun je je kosteloos inschrijven via: https://systemeninbeeld.nl/inschrijfformulier-regiobijeenkomst-8-november-2018/

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

Tijdstip Onderwerp Wie
12.00 – 12.30 Lunch (gratis) Allen
12.30 – 12.45 Woord van Welkom KBenP
12.45 – 13.15 KBenP ZGW implementatiemodel KBenP
13.15 – 14.15 Gemeente Haarlem Bas de Boer
14.15 – 14.45 Pauze Allen
14.45 – 15.45 Gemeente Molenwaard Jan Meijsen
15.45 – 16.00 vragen/discussie KBenP
vanaf 16.00 Netwerkborrel Allen

Locatie: Gedempte Oude Gracht 2, 2011 GR Haarlem
We hopen je te mogen verwelkomen op 8 november in Haarlem waar we veel kennis, informatie en ervaringen met elkaar gaan delen!

Geplaatst inNieuws

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.