Menu Sluiten

Zaakgericht Werken in de Regio

KBenP Zaakgericht Werken organiseert op dinsdag 3 juli Zaakgericht Werken in de Regio in het Provinciehuis in Den Bosch.

Het onderwerp van deze bijeenkomst van gemeente voor gemeenten is:
Zaakgericht Werken op verschillende manieren implementeren, welke lessen kunnen we leren?

Het invoeren van Zaakgericht Werken vergt veel van een gemeente en gaat vaak niet zonder slag of stoot. De organisatie moet keuzes maken op zowel organisatorisch als inrichting(technisch) gebied. Hoe pak je een dergelijk project het beste aan? Waar begin je? Wie betrek je hierbij? Betreft het alleen het inrichten van een nieuw zaaksysteem of ondergaat de organisatie ook een verandering? Dit zijn slechts enkele vragen die leven bij veel van onze klanten die deze transitie ondergaan. Het delen van kennis over en ervaring met het invoeren van Zaakgericht Werken kan daarom van toegevoegde waarde zijn. Er is veelal geen sprake van goed of fout in de keuzes die gemaakt moeten worden. Waar het om gaat is de onderbouwing van de gemaakte keuzes.

Gemeenten en andere organisatie kunnen leren van elkaars successen én van elkaars verbeterpunten. Precies om deze reden organiseert KBenP Zaakgericht Werken op 3 juli de eerste regiobijeenkomst over het implementeren van Zaakgericht Werken in samenwerking met de Provincie Noord Brabant en de gemeenten Tilburg, Hilvarenbeek en Oisterwijk!

Tijdens deze regiobijeenkomst zullen deze organisaties hun ervaringen delen en met de deelnemers in gesprek gaan. Wat ging er goed? Wat is er geleerd waar anderen ook van kunnen leren? En waar staat de gemeente nu? Voordeel van de regiobijeenkomst is dat de lijnen kort zijn en de deelnemers makkelijk onderling contact kunnen onderhouden.

Deze regiobijeenkomst is interessant voor iedereen die iets te maken heeft met de inrichting van Zaakgericht Werken binnen een organisatie, zoals bijvoorbeeld de implementatiemanager/ projectleider/ informatiemanager/ I&A-medewerker of de gemeentesecretaris. Of je nu aan het begin staat van deze verandering of een doorontwikkeling wil maken, dat maakt niet uit.

Graag nodigen wij je uit om deze regiobijeenkomst bij te wonen. Je bent vanaf 12.00u van harte welkom in het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch voor een lunch, waarna we van start zullen gaan.

Onderwerpen en Sprekers
Gemeente Tilburg – Jolanda Polkamp
Jolanda neemt jullie mee in de aanpak van Tilburg waarbij het uitgangspunt was dat er één proces per dag live gebracht werd. Opvallend hierbij was dat er geen verplichtend karakter aan de implementatie zat en dat toch het olievlek effect is ontstaan. Inmiddels staan er meer dan een miljoen zaken in het zaaksysteem en kan gezegd worden dat Zaakgericht Werken succesvol is ingevoerd.

Gemeente Oisterwijk en Hilvarenbeek – Bas Emmen en Niels Steeghs
Oisterwijk en Hilvarenbeek zijn beiden Equalit-gemeenten. Equalit is een ICT-samenwerkingsverband welke bestaat uit diverse gemeenten en een Omgevingsdienst. Niels en en Bas vertellen op welke manier ze als gemeenten een gezamenlijke aanpak hebben gekozen bij de generieke manier van Zaakgericht Werken en hoe zij daarbij onder meer worden ondersteund door Equalit. Door te kiezen voor een gezamenlijke uitrol met meerdere gemeenten is de inrichting grotendeel gestandaardiseerd. Inmiddels werken de gemeenten nu twee jaar zaakgericht.

Provincie Noord-Brabant
De provincie werkt nu enkele jaren Zaakgericht op een generiek manier en zet nu vol in op kwaliteitscontroles. Zo houdt men de kwaliteit van de zaken op het gewenste niveau.

Interesse?
Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

Voor vragen of om je aan te melden kun je contact opnemen met Daan van Dun Daan.vandun@kbenp.nl

Geplaatst inNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.