Menu Sluiten

Zaakgericht werken valt of staat met documentcreatie

Binnen veel overheidsinstanties was zaakgericht werken hét hot topic van het afgelopen jaar. Zaakgericht werken is een procesgeoriënteerde manier van werken die de nadruk legt op de ‘zaak’. Informatievoorziening is hierin key. Hoe die informatievoorziening is georganiseerd in een organisatie, hangt vaak af van het gekozen documentmanagementsysteem (DMS) en documentcreatie. Of zaakgericht werken in jouw overheidsinstelling een succes wordt, valt of staat dus met de informatievoorziening. Deze whitepaper legt uit hoe documentcreatie software de organisatie kan ondersteunen op weg naar een zaakgerichte werkwijze.

Source: Zaakgericht werken valt of staat met documentcreatie

Geplaatst inNieuws

1 Comment

  1. Erik Müller

    Ik denk dat het, zeker bij grotere en dus complexere organisaties, langzaam aan tijd wordt om afscheid te nemen van een centraal DMS/zaaksysteem. Bij procesgericht werken gaat het er om dat het proces centraal staat en wordt uitgevoerd in een applicatie die daarvoor geschikt is (waarbij de meeste zaaksystemen afvallen).
    Daarbij zou de behandelend ambtenaar niet moeten merken dat er op de achtergrond via een documentcreator documenten worden gegenereerd en in een DMS documenten worden opgeslagen. Zaaknummers zouden dan uitgegeven moeten worden vanuit een centraal zakenmagazijn, die niet meer bijhoudt dan dit unieke nummer en de statussen aan een portal terug communiceert.
    Oftwel: realiseer procesgerichtwerken en zorg voor zaakgerichte (document)vastlegging. De architectuur heb ik al eens op hoofdlijnen uitgetekend… dus wil graag eens met jullie in gesprek daarover 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.