‘Elk editie van LIVE! bekijk ik weer met een andere blik’

Dat LIVE!2021 op 4 maart er weer aan komt, weten we inmiddels allemaal. Voor sommigen zal deze digitale versie van LIVE!, waar softwaresystemen en de overheid elkaar ontmoeten, de eerste editie zijn. Maar anderen zijn al jaren vaste gezichten tijdens LIVE! Hoe komt het dat ze toch steeds weer terug komen? En welke verwachtingen leven er voor de editie van dit jaar? KBenP Digitale Overheid gaat in gesprek met een trouwe bezoeker: Joke van der Drift, strategisch informatieadviseur van de gemeente Soest.

Wat is LIVE! voor jou?

Ik ben er al vaak geweest, ik weet niet eens meer hoe vaak. Eerst was het vooral vrijblijvend rondkijken: wat voor software is er allemaal op de markt? En twee jaar terug, toen er echt een nieuw zaaksysteem moest komen, gingen we gerichter kijken. En vorig jaar, toen we wisten met welke nieuwe leverancier we in zee gingen, was LIVE! een goed moment om informeel nog eens bij te praten met elkaar. Het contact met collega’s van andere gemeenten vind ik ook een heel belangrijk aspect van LIVE!, je kan met veel mensen tegelijk bijpraten onder het genot van koffie en een broodje.

Heb je nog een mooie herinnering of anekdote?

Wat ik vooral nog weet, is dat ik altijd naar LIVE! ging samen met één of twee collega’s. Dus LIVE! is ook een goed moment om onderling beter in contact te komen. We hebben ook wel eens oud-collega’s die bij andere gemeenten gaan werken, daarmee wil ik ook in contact blijven. LIVE! is de ideale ontmoetingsplek voor dat soort momenten.

LIVE! wordt dit jaar digitaal, heb je daar al verwachtingen bij?

Nou, ik ben heel benieuwd hoe jullie het gaan inrichten. Ik heb al verschillende digitale bijeenkomsten bijgewoond en het ligt enorm aan de werkvorm of dat interessant of saai is. Als jullie het leuk aanpakken, dan hou ik sowieso mijn aandacht erbij. Zo niet, dan heb ik een tweede scherm ernaast staan en dan heb ik alsnog een productieve dag gehad. Maar ik hoop van niet, ik wil mijn tweede scherm niet hoeven te gebruiken!

Bedankt voor je tijd, Joke!

Wij hopen natuurlijk ook dat tweede schermen onaangeraakt blijven tijdens LIVE!2021. We geloven dat dit zeker goed moet komen, gezien het afwisselende programma tjokvol demo’s van 27 (!) leveranciers. De echte netwerkers kunnen ook hun hart ophalen, want na afloop organiseren we een netwerkronde met maar liefst zes netwerkcafé’s, elk met een eigen interessant en actueel thema. Voor de afwisseling kunnen bezoekers gedurende de dag ook nog eens in de ‘netwerkcarrousel’ stappen, die de onverwachte ontmoetingen faciliteert die evenementen als LIVE! zo waardevol maken.

Benieuwd naar het programma of wil je je gewoon snel opgeven voor LIVE!2021? Ga dan naar https://systemeninbeeld.nl/live-2021/

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.