Menu Sluiten

Informatie op orde doe je door ervaring te delen – de eerste Rijksbijeenkomst Digitaal en Zaakgericht Werken

De dag waar deze blog over gaat is de derde dinsdag van september, Prinsjesdag! Terwijl de discussie over de verschillende hoeden breed werd uitgemeten in de media, was Den Haag tevens het toneel van een ander belangrijk evenement: de Rijksbijeenkomst Digitaal en Zaakgericht Werken. Deze bijeenkomst, georganiseerd door KBenP en gehost door het COA, stond in het teken van informatie in alle vormen en maten waar de Rijksoverheid in haar dagelijkse taken mee te maken heeft. Hoe pas je je processen toe in een gestructureerde digitale omgeving? Waar kan je je data vinden wanneer het fysieke archief naar de achtergrond verdwijnt? Hoe beveilig je je data tegen bemoeienis van ongewenste pottenkijkers? Deze vragen, en meer, stonden op de agenda.

Samenwerken en het uitwisselen van ideeën zijn namelijk een groot goed waar organisaties en ministeries binnen de Rijksoverheid zeker van zouden kunnen profiteren. Het wiel hoeft niet steeds opnieuw te worden uitgevonden: door kritisch te kijken naar de successen en tegenslagen van anderen kan er veel winst worden geboekt! Met deze gedachte als uitgangspunt hebben het COA en het Ministerie van Justitie en Veiligheid het voortouw genomen tijdens de Rijksbijeenkomst. Zij beten het spits af met twee interessante en interactieve presentaties over de gang van zaken op het gebied van digitalisering, informatiehuishouding en Zaakgericht Werken. Daarnaast heeft Pieter Cobelens, Generaal Majoor buiten dienst en oud directeur MIVD, een boeiende presentatie gegeven over cybersecurity op landelijk niveau. Uiteraard was er rondom deze presentaties voldoende ruimte om op persoonlijk niveau informatie uit te wisselen, aan het einde ook onder het genot van een borrel.

Het team van KBenP Zaakgericht Werken ziet deze eerste Rijksbijeenkomst als een succesvolle pilot en wil in de toekomst graag verder werken aan het verbinden van organisaties binnen de Rijksoverheid. Samen staan we namelijk sterker dan alleen! Daarbij zijn we uiteraard op zoek naar feedback, vragen of tips. Bent u bekend met een spreker die over ervaringen op het gebied van digitalisering, zaakgericht werken of informatiemanagement binnen de Rijksoverheid kan komen vertellen? Heeft u voorkeur voor een bepaald thema tijdens de volgende bijeenkomst of zou u namens een organisatie binnen de Rijksoverheid het volgende evenement kunnen hosten? Laat het vooral weten! Wij zijn bereikbaar via de contactgegevens en formulieren op de website, of u kunt uiteraard ook een reactie achterlaten op deze blog. (Deze is dan echter wel openbaar).

Bedankt voor uw komst en tot de volgende bijeenkomst!

Het team van KBenP Zaakgericht Werken

Voor geïnteresseerden hebben wij besloten om de gebruikte presentaties op onze website beschikbaar te maken. Via de volgende links zijn ze te eenvoudig te bereiken:

COA – Thema Rijksbijeenkomst, Digitaal en Zaakgericht Werken

Ministerie van J&V – IHH op Orde; een illusie!? Informatiehuishouding JenV

Pieter Cobelens – Niets kan zonder veel, veilige en betrouwbare data

Geplaatst inBlogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.